Project Favela

Project Favela is een vrijwilligersorganisatie in Rocinha, Rio de Janeiro. De scholen worden gerund door locals en vrijwilligers.

about

Bij Project Favela heb ik gewerkt als coordinator, projectleider, onderwijsontwikkelaar en leerkracht. Met mijn team bedacht ik het curriculum, de lessen en keken wij welke onderwijsmaterialen wij het beste konden gebruiken. Daarnaast gaf ik dagelijks les aan kinderen van drie tot twaalf jaar. De lessen varierden van rekenen en Engels tot muziekles, kunsteducatie en technieklessen.

wat ik heb geleerd

Ik heb geleerd om samen te werken om tot een curriculum te komen voor een periode (zo’n drie/vier maanden). Ik heb geleerd hoe ik organisatorisch alles op rolletjes kan laten lopen. Hieronder vallen nieuwe vrijwilligers ophalen en wegwijs maken, zorgen dat alles groepen evenveel les krijgen op hun eigen niveau, kijken welk materiaal nodig is en zorgen dat dit op het juiste moment aanwezig is en contacten onderhouden met mensen van buitenaf. Verder heb ik geleerd om goed Portugees te spreken.

Benieuwd naar wat ik voor jou kan betekenen op het gebied van onderwijsontwikkeling? Neem gerust contact op!

Volgende project: MAFB

%d bloggers liken dit: